Lastenkirjat

Riku ja Ruut - Kourallinen kolikoita (Omakustanteinen)

Riku ja Ruut -lastenkirjasarjan ensimmäinen kirja.

Unohtumaton tarina uusista aluista, yksinäisyydestä, surusta, rohkeudesta ja sisarusten välisestä siteestä.

TILAA TÄSTÄ (KLIK)! ILMESTYNYT KESÄKUUSSA 2020!

Ruut on uuden koulunsa ainoa tokaluokkalainen, jolla ei ole kännykkää – eikä kavereita. Hänen isoveljestään Rikusta taas tuli pelitaidoillaan koulun suosituin Tubettaja.

”Rikulle elämä hymyilee. Se sai heti legioonan faneja pelitaidoillaan. Sen paras ystävä Roni kutsuu Rikua Riku Rohkeaksi, joka on tosi oksettavaa. Roni seuraa Rikua joka paikkaan kuin läähättävä koiranpentu, mutta en usko, että Riku edes huomaa. Se vaan pelaa. Mä vannon, että sen silmät muuttuvat pian ruudun muotoisiksi. Musta tuntuu, että mun veli on hukkunut digitaalimaailmaan ja mä jäin oikeaan maailmaan, ihan yksin. No, onhan mulla Rontti. Sille mä kerron kaikki mun salaisuudet.”

Riku kohtaa oudon mutanttimehiläisen nimeltään BumbleBum ja alkaa pelata Kahdeksan tason merkillistä peliä. Pelin palkintokolikot ansaitaan hurjien kokemusten kautta, jotka näyttävät vain pahentavan sisarusten jo ennestään huonoja välejä.

"Okei, okei, kolikot oli siis ansaittu, mutta nyt riitti! Riku ei halunnut enää pelata tätä typerää peliä! Mitä se tyhmä karvapylly olikaan luvannut? Jos Riku luovuttaisi pelin, saisi hän surinaa korvansa vierelle koko yöksi? Hyvä! Oli aika käydä pieni keskustelu tuon virnistelevän pelimyyjän kanssa. Ja jos ei Rikun sana riittäisi, ja karvapylly yrittäisi pistää, ottaisi hän salaiseksi aseekseen sähköisen kärpäslätkän!

- Olen aina inhonnut lentäviä surraajia, ja nyt inhoan niitä vielä enemmän, mutisee Riku vihaisena."

 

Miten kaksi hyvin erilaista sisarusta löytävät anteeksiannon ja sopusoinnun?

 

Kirjan tunteita herättävä tarina tarjoaa monenlaisia tunteita ja makeat naurut!

 

Ensimmäisessä kirjassa ”Kourallinen kolikoita” keskitytään tunteisiin. Hiljainen ja mukautuva Ruut löytää vihan kautta vihdoin äänensä. Itsevarma ja rohkea Riku löytää surun kautta jälleen omatuntonsa.

Kirjojen alussa on "Kerää kaikki"- koodisanasto, sillä Riku käyttää kirjassa sanoja kuten op, noobi, leimi ja skilli.

 

Kirjojen lopussa on kirjojen kahdeksaan tunteeseen liittyviä kysymyksiä lukijalle pohdittavaksi, joko yksin tai vanhemman kanssa.

 

Kirjaa suositellaan ala-astelaisille.

 

Riku ja Ruut - Vaikea vastustaja (Omakustanteinen)

 

Riku ja Ruut -lastenkirjasarjan toinen kirja.

Unohtumaton tarina ennakkoluuloista, erilaisista persoonista, vaikeista valinnoista, anteeksiannosta ja kaiken voittavasta ystävyydestä.

TILAA TÄSTÄ (KLIK)! ILMESTYNYT HEINÄKUUSSA 2020!

Juuri kun Ruut on saanut veljensä takaisin, tuo Riku kotiin uuden ihastuksensa, Malvan. Tämä röyhkeä ja äänekäs tunkeilija nostattaa Ruutin ihokarvat pystyyn - hänellä on pahaenteinen aavistus tulevasta. Epäilykset osoittautuvat todeksi, sillä näyttää siltä, että Malva on pihistänyt hänelle tärkeän avaimenperän. Kenelle Ruut kertoo? Rikulle? Äidille? Isälle? Kaikki reagoivat eri tavalla, joten Ruutin on tehtävä rohkea valinta.

”Riku ohittaa kaiken olankohautuksella! En käsitä miten kaikki on aina Rikulle niin helppoa ja mulle niin vaikeeta. Valvoin ainakin yhteen yöllä ja mietin eri vaihtoehtoja, sillä mun on pakko pian päättää. Jos kuulen kerran vielä MUN avaimenperän kulkusten kilkattavan Malvan repussa, niin mun pää varmaan räjähtäisi. Se kiusaa mua tahallaan, mä tiedän sen. Haluaisin olla cool, kuten Riku, mutten osaa. En pysty nukkumaan, en syömään. Pidätän vaan henkeä ja paisun kuin ilmapallo! Nyt tarvittaisiin BumbleBumia. Sen pistos voisi vapauttaa musta ilmat pihalle. Voisin taas syödä pannaria ja hengittää.”

Mitä tapahtuu, kun Ruut kohtaa vaikean vastustajansa?

 

Kirjan tunteita herättävä tarina täynnä hämmästystä ja yllättäviä juonenkäänteitä!

Toisessa kirjassa ”Vaikea vastustaja” keskitytään reagointitapoihin ja valintoihin. Röyhkeä ja raju Malva herättää kaikissa erilaisia tunteita. Miten he mahtavat reagoida, kun Ruut paljastaa Malvan todellisen luonteen? Voiko vaikea vastustaja opettaa kaikille jotain uutta heistä itsestään?

Kirjojen alussa on "Kerää kaikki"- koodisanasto, sillä Riku käyttää kirjassa sanoja kuten op, noobi, leimi ja skilli.

Kirjojen lopussa on kirjojen kahdeksaan tunteeseen liittyviä kysymyksiä lukijalle pohdittavaksi, joko yksin tai vanhemman kanssa.

Kirja sopii ala-astelaisille.